hostinger-banner

Crearea unui cont de găzduire web gratuit pe Hostinger

Dacă intenționezi să cheltuiești cât mai puțin cu site-ul tău web, atunci o soluție este să apelezi la domenii și servicii de găzduire gratuite. Pentru găzduire gratuită îți recomand serviciile hostinger.ro sau ro.000webhost.com. În cele ce urmează îți voi arăta cum să creezi un cont de găzduire web gratuit pe Hostinger.ro.

Crearea unui cont de utilizator pe Hostinger

Pentru început trebuie să-ți creezi un cont de utilizator pe site-ul Hostinger.ro. Pentru aceasta intră pe pagina oficială și dă clic pe meniul Zona de membri din dreapta-sus.

Pagina oficială Hostinger.ro
Pagina oficială Hostinger.ro

Se va deschide o pagină de autentificare în care în partea de jos afișează textul ”Nu aveți încă un cont? Creează un cont aici”. Dai clic pe ”aici” și te va duce la pagina de înregistrare.

Pagina de autentificare pe Hostinger
Pagina de autentificare pe Hostinger

Pe pagina de înregistrare completezi prenumele tău, adresa ta de e-mail și parola dorită și apoi dai clic pe butonul Creează un cont nou. Dacă vrei să scapi mai rapid de acest pas, atunci poți folosi pentru înregistrare contul de Facebook sau Google+, dând clic pe butoanele aferente din partea dreaptă a paginii.

Pagina de înregistrare Hostinger
Pagina de înregistrare Hostinger

După înregistrare vei fi redirecționat pe pagina contului tău, unde vei vedea un mesaj de atenționare care îți cere să-ți activezi contul, dând clic pe link-ul trimis pe e-mail.

Crearea unui cont de găzduire gratuit pe Hostinger

După ce ai activat contul dă clic pe blocul albastru GăzduireGăzduire nouă.

Activarea contului Hostinger
Activarea contului Hostinger

Se va deschide pagina Conturi Găzduire, care deocamdată nu conține niciun cont de găzduire. Dă clic pe butonul Cont Nou Găzduire. Se va deschide pagina Cont Nou Găzduire în care alegi varianta Gratuit (0,00 €) și dai clic pe butonul Comandă.

Cont nou găzduire
Cont nou găzduire

Se deschide pagina cu sumarul coșului de cumpărături, iar pentru a continua dă clic pe butonul Comandă acum.

Sumarul coșului de cumpărături
Sumarul coșului de cumpărături

Apare o nouă pagină în care trebuie să bifezi caseta Sunt de acord cu Termeni și condiții Confidențialitate, apoi finalizezi comanda.

Finalizează comanda
Finalizează comanda

În acest moment va apare o fereastră de notificare care te felicită și te anunță că trebuie să configurezi contul de găzduire.

Notificarea pentru configurarea contului
Notificarea pentru configurarea contului

În pagina Configurare comandă găzduire va trebui să alegi dacă pentru contul tău de găzduire vei folosi propriul tău domeniu sau un subdomeniu dintre cele oferite de Hostinger.

Dacă deții un domeniu cumpărat (de exemplu, my-site.ro) sau unul gratuit (de exemplu, my-site.tk), atunci alegi opțiunea Domeniu de la Tip domeniu și la Nume Domeniu completezi denumirea domeniului. Domeniu gratuit poți să obții de la www.freenom.com.

Configurarea contului pentru Domeniu
Configurarea contului pentru Domeniu

Dacă nu deții un domeniu, atunci alegi opțiunea Doresc să utilizez un subdomeniu gratuit de la Tip domeniu, iar la Nume subdomeniu introduci numele dorit pentru subdomeniu, iar din lista din dreapta alegi domeniul pe care îl preferi.

Configurarea contului pentru Subdomeniu
Configurarea contului pentru Subdomeniu

După ce ai completat domeniul sau subdomeniul trebuie să introduci o parolă pentru acesta și să salvezi configurația dând clic pe butonul Configurare.

Dacă combinația subdomeniu.domeniu aleasă este deja utilizată, când vei încerca să salvezi configurația vei primi un mesaj de atenționare și va trebui să alegi altă combinație.

După salvarea configurației se va deschide din nou pagina Conturi Găzduire, care de această dată va afișa contul tău de găzduire creat anterior. Dacă dai clic pe semnul ”+” din stânga contului se va desface un panou cu mai multe utilitare.

Pagina Conturi Găzduire
Pagina Conturi Găzduire

Pentru a realiza site-ul ai nevoie de utilitarul Administrează, care te va duce la Panoul de control al contului de găzduire. Dar despre instrumentele acestuia voi scrie în alt articol.

Panoul de control al contului
Panoul de control al contului
Articole asemănătoare

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *